Bitihorn- en oversiktlig og lettgått topptur

Bitihorn er en kort og ålreit topptur i Beitostølens nærområde. Hit er det populært og ferdes for store og små randofolk. Turen er en fin nybegynnertopp, men det kan også velges mer utfordrende ruter for den mer erfarne. Vi gikk denne fine toppturen første nyttårsdag 2021.


Skrevet av @tosprelske v/ Mari Finsen og Mats Berglund


Fakta:
Høyde: 1609 moh - Stigningsmeter: 600 hm - Lengde: 6,5 km t/r - Tidsbruk: 3-5t

Adkomst

Fra Beitostølen kjører en mot Bygdin med Bitihorn på venstre side, før en kommer til parkeringen. Her kan en betale med vipps. Følg med når bommen til riksovergangen åpner, da kan en slippe unna en lang og flat anmarsj fra Beitostølen.

Vegen opp

Turen starter i lettgått terreng på merket rute. Det første partiet er tilnærmet flatt eller i svak stigning. En forserer over dyregjerde på veg opp, før en holder til venstre opp i bollen mot selve Bitihorn. Her kan en enten velge å gå opp midt i bollen, eller på ryggen til høyre. Dette avhenger av vær og snøforhold. Husk; på rygg er du trygg. Om en velger alternativet over ryggen, vær OBS på å holde deg innenfor stolpene, da det er meget bratt over kanten. Vi gikk over ryggformasjonen mens vi så at «halve» Beitostølen skulle ha seg årets første topptur til Bitihorn.

På toppen

Fra toppen kan en se store deler av Valdres og Jotunheimen på en godværsdag. Vi har vært på toppen flere ganger, i både sol og tåke. Vi nøt matpakka ved tårnet på toppen og hilste på andre glade folk på ski.

Vegen ned

På grunn av dårlig sikt, valgte vi å følge egne spor tilbake. Det skal sies at Bitihorn byr på flere fine nedkjøringer, både midt i bollen og fra ryggformasjonen retning Beitostølen. Om en innehar ferdigheter og har været med seg, kan en også prøve seg på Bitihorns fremside som er en eksponert og bratt rute.

Kart over turen .Toppturer