Guidet topptur i Finnmarksalpene

Guidet topptur i Finnmarksalpene

Fjellene som omkranser Nuvsvåg og Nuvsfjorden utgjør den bratteste og mest alpine delen av Finnmarksalpene, og er virkelig noe for seg selv!


Skrevet av AN/VE - Foto: Jonas/Vertikale Eventyr


Turen blir spektakulær

Her kan du utforske 1 000 meter høye fjell som stuper rett ned mot fjorden og byr på bretunger, åpne fjellsider og bratte renner. Skikjøringen kan tilpasses nybegynnere eller den kan gjøres krevende - uansett hva du velger vil turen bli spektakulær! 

Arctic Nuvsvåg har teamet opp med Vertikale Eventyr og kan nå tilby guidede toppturer, både lokalt og i fjellområdene rundt Nuvsvåg. Skulle det være behov for å komme seg rundt for å finne de beste forholdene, har vi båter disponible for transport. I tilfelle ugunstige værforhold eller vedvarende «feil» vindretning i bygda fins det fjellområder som ligger i le kun en kort kjøretur unna Arctic Nuvsvåg.  

Jonas Østrem

Jonas Østrem i Vertikale Eventyr har som mål å finne god skikjøring og bra terreng når han guider dere i fjellene våre. Han er under kvalifisering til Tindevegleder og er svært godt kjent i fjellene i Nuvsvåg. Hans første møte med fjellene i Finnmarksalpene fikk han da han gikk halvårskurset «Ski og Skred», og siden da har han besøkt området hyppig. 

«Finnmark har et klima som gir svært snøsikre vintre kombinert med fjell som innbyr til skikjøring. I tillegg er det svært begrenset ferdsel i området, så vi har skikjøringen her helt for oss selv. Vertikale Eventyr har en god samarbeidsparter i franske Upguides, som har tilbudt guiding i Finnmark i en årrekke og hatt med seg grupper fra Frankrike, UK, USA og Libanon(!). Det er virkelig på tide at også nordmenn oppdager denne fantastiske plassen!»
-Jonas Østrem, guide - 

Tilkomsten kan kanskje være utfordrende og snøforholdene tidvis krevende. Det finnes ingen guidebok for området, noe vi mener er positivt. Det gjør at man må ta utgangspunkt i det man har; fjellene, menneskene og snøen. Alt ligger til rette for et fantastisk eventyr!Arctic Nuvsvåg består av tre koselige tømmerhytter med tilhørende anneks, samt en leilighet. Vi har kapasitet til 20 personer i egen regi, og disponerer i tillegg to feriehus ved behov. Ytterligere informasjon fins på våre hjemmesider.

Velkommen til urørt natur i mektige Finnmark!    guidekurs