Lyst til å ta en randonee-tur til Vesterålen?

Lyst til å ta en randonee-tur til Vesterålen?

I tillegg til storslagen natur i Vesterålen så vil du bli overveldet over lokalbefolkningenes varme og gjestfrihet. Vesterålen rorbuene ligger idyllisk til helt nede ved kaia innerst i fjorden ved Straumsjøen. 


Skrevet av Vesterålen rorbuer


Rorbuer

Fra rorbuene kan du nyte den fantastiske utsikten utover fjorden og de nærliggende fjellene. Det er et rikt dyreliv i området, og havørnen holder til i flere av de nærliggende fjellene. 

Vesterålen er også kjent som «Hikers paradise» og du vil finne mange flotte turstier i umiddelbar nærhet fra rorbuene, hvor man kan bestige flotte fjell eller besøke kritthvite strender med krystallklart vann. Nærmeste sentrum er Straume 1,4 km unna og det tar ca 20 min å gå dit.

Våre rorbuer har blitt benyttet av fiskere i flere generasjoner og alle buene bærer navn etter båteiere. Den eldste bua kan dateres helt tilbake til 1700 tallet. 
Rorbuene er fortsatt tilnærmet autentiske noe du kan oppleve ved å sove i noen av de originale sengene, samt at det er bevart diverse skap som fiskerne benyttet til sine private eiendeler. 
Byggene er godt vedlikeholdt opp gjennom årene og innehar i dag nyere kjøkken og bad samt WIFI for å ivareta dagens krav til komfort.  

Normalt kan man bruke randonee skiene i Vesterålen fra november/desember til godt ut i mai, men det kommer selvfølgelig ann på vinteren, og om du er villig til å kjøre litt ekstra. 


Utleiekapasitet: 

Bardobua «Bo som en dronning»

Vår eldste og mest autentiske rorbu som kan dateres helt tilbake til 1700 tallet. Selveste Dronning Sonja overnattet her i forbindelse med at hun gikk den kjente kyststien (Dronningstien) som går ut fra Straumsjøen 

Rorbua består av moderne bad og kjøkken i tillegg til et soverom med køyesenger. I stua er det sovesofa og spiseplasser, samt mulighet for å sove på den originale hemsen. Egner seg best for 4 personer, men totalt 8 mulige sengeplasser. Rorbua har en herlig terrasse rett utenfor der du kan nyte utsikten av fjell og sjø. Parkering rett ved rorbua.

Mareliusbua

Består av stue/kjøkken, bad og et soverom i underetasjen. På loftet er det 3 sengeplasser. Totalt er det soveplass for 6 personer om man inkluderer sovesofaen, og soverommet i underetasjen, som ligger rett innenfor inngangsdøra.

Rorbua har en herlig terrasse rett utenfor der du kan nyte utsikten av fjell og sjø. Parkering rett ved rorbua.

Ingvaldbua

Denne rorbua består av kjøkken/stue med spiseplasser og sofa (sovesofa), moderne bad og en sittegruppe i inngangsparti. På loftet er det 3 delvis separate soverom. Totalt 8 sengeplasser.


Rorbua har en herlig terrasse rett utenfor der du kan nyte utsikten av fjell og sjø. Parkering rett ved rorbua.

Vesterålen Rorbuer AS - tlf. 952 34 229 Kåre - tlf. 932 18 397 Solveig - tlf. 915 99 399 JonBaseCamp