Rabothytta og Okstindan

Rabothytta og Okstindan

Vil du på rando i Mo i Rana-området, er dette et anbefalt område. Selv om turen inn til Rabothytta knapt er en randotur pga stigningen som er relativ flat, får du tilgang til et ellevilt fjellområde som er de høyeste grensefjellene i Nord-Norge! Derfor anbefales det å ta dette området som en helgetur, selv om undertegnede var på dagstur. Men jeg så absolutt de elleville mulighetene i denne stilige fjellheimen og den bør absolutt oppleves! Dra inn til Rabothytta på fredag og bruk dette som utgangspunkt for turer ei hel helg!


Skrevet av Jan Erik Domaas - @janerikdomaas


Tid: Kjør hele helga! Ellers er t/r Rabothytta 3-4 timer, Høydemeter: 900, Avstand fra bunn til topp: 8,5 km, Ferdighetsnivå: Rabothytta er mer en fjellskitur, men Okstindan byr på utfordringer for alle nivåer!

Turen opp

Parkeringen finner du ved å svinge inn Leirskarddalen østover fra Korgen og kjører så langt du kommer til en stor parkeringsplass. Veien opp gir seg selv på en skogsbilvei inn i dalen. For å ta turen mot Rabothytta, svinger du opp til høyre når skogsbilveien tar slutt etter 1 km. Turen går i meget slakt terreng og hvis du må ta i bruk hælstøtten, har du tatt feil rute opp.

Rabothytta

Ei DNT-hytte som stod ferdig i 2018 i sin disignfulle prakt med nydelig utsikt, sengeplasser og normal DNT-betjening i perioder. Ta en titt på www.rabothytta.no for mer info. Vi var der 17. mai og vi var da ikke de eneste som tok med bunaden i sekken!

Okstindan

Et fjellområde som byr på flere tinder og spreke topper. Deriblant; Okstinden, Okskalvan, Oksskolten, Okshornet, Tvillingtindan og Vesttinden. Tinder og turer for enhver vanskelighetsgrad!

Undertegnede fikk dessverre ikke muligheten til å bestige disse, da vi hadde Rabothytta som t/r-mål. Men en gang skal jeg gjøre helgeturen og bestige Okstind på Okstind!

Nedkjøringer

Denne artikkelen skal berikes med Okstindnedkjøringer, men nedkjøringen fra Rabothytta er mulig å gjøre på Fisher langrennski, så den klarer du greit med Randoutstyr! Men ikke la meg ta gleden av en mulig randotur t/r Rabothytta, for det er faktisk noen muligheter til greie nedkjøringer. Disse så du på vei oppover og hvis du holder høyden vestover når du kjører tilbake, vil du kunne ta flere fine linjer ned …… Det er også muligheter mot skogsbilveien dersom du klarer å holde høyden.
Toppturer