Utsikt ned i Skorgedalen
Utsikt ned i Skorgedalen

Skorgedalsskarven- tradisjonell topptur med fjordutsikt

Skorgedalsskarven er en kort og enkel topptur som passer randofolk i alle ferdighetsklasser. Skarven passer fint som en tidlig topptur i sesongen og er en forholdsvis kort tur. En tilgjengelig topp som ofte byr på god snø! 


Skrevet av @tosprelske v/ Mari Finsen og Mats Berglund for Randofolk


Fakta
Tur 20.02.21 -Høyde 1062 moh -Lengde 7km t/r - Stigning 740 hm - Tidsbruk Ca. 3t

Skorgedalsskarven er en kort og enkel topptur som passer randofolk i alle ferdighetsklasser. Skarven passer fint som en tidlig topptur i sesongen og er en forholdsvis kort tur. En tilgjengelig topp som ofte byr på god snø! 

Adkomst

Vi tok oss til parkeringsplassen i Skorgedalen fra Åndalsnes og det lille skisenteret Rauma Skisenter. Vi bruker ofte Skorgedalen som utgangspunkt fordi plassen gir tilgang til flere av Romsdalens mest populære topper.

På veg over ryggen

Fra start

Fra parkeringen gikk vi til venstre, og fulgte delvis skispor før vi tok av mot en bratt stigning til venstre. Det var lett skogsterreng og herifra til over tregrensen holder en oppover bak Kjerringhaugen (en kan også følge ryggen til venstre for elvedalen). Det lå også en DNT- hytte på toppen av Kjerringhaugen. Heretter fulgte vi fjellsiden opp i en botn under selve Skarven og krysset opp til den venstre flanken like før ryggen startet. Husk på å snu deg på vegen opp, da Romsdalen åpenbarer seg mer og mer jo høyere du kommer.

Vær også varsom på at det kan være skredutsatt terreng i lesiden under skaret. Over den forholdsvis brede ryggen gikk vi nordover og tok inn over oss utsikten mot selveste Romsdalseggen. Det bratnet og smalnet noe mot toppen, men dette forserte vi greit. På klarværsdager kan en se vestover mot Romsdalsfjorden og Molde. 

På toppen

Her var det god plass til å sette skiene i kjøremodus, ta en matbit og studere den slående utsikten. Utsikten fra en fjelltopp på over 1000 moh kan ikke bli dårlig da en er omgitt av fjelltopper som Romsdalshorn og Venjetindane. 

Utsikt fra toppen
En toppselfie må alltid med

Nedkjøring

Nedfarten vi valgte fulgte hovedflanken ned mot Skorgedalen. Føret kunne vært bedre da det var skare og hardt hele vegen ned. Her var det bare å ikke trekke seg og holde trøkket i skiene. Om en velger nedkjøring rett ned fra toppen, kan det være skredutsatt terreng. Mot Smørbotntind er det også mulighet for rennekjøring om forholdene tillater det. Vær OBS på forholdene om en velger de to siste nedkjøringsalternativene da de krever stabile snøforhold og gode skiferdigheter. Vel nede var det greit å kjenne på at kroppene var klare for nye høydemeter neste dag.

Fin og enkel nedkjøring

Kart over turen


Nyheter

GalleriSe mer

Video

 • Topptur med skikjøring i Senja

  Video: Magnus Brusletto Berntsen

 • Randofolk video

  Laget av Espen Pedersen i Dronenord

 • Eventyrlig dag på Grubbå

  Jarl Aanestad

 • Powder Days av Jarl Aanestad

  14 Climbs 14 Runs 4 Days Skiing/Snowboarding

 • Toppturer ved Lyngen Lodge

 • Søkestenger fra Ortovox

  Tilbud til Randohub medlemmer.

  See more
 • Norges første filmbaserte kurs i friluftsliv - Ep 1 Kurs i friluftsliv

  Sindre kolbjørnsrud: Endelig er den her: Norges første filmbaserte kurs i friluftsliv. Da jeg i høst fant ut at det ikke fantes noe filmbasert kurs om friluftsliv i Norge ble jeg veldig overrasket. I et land der friluftsliv står så sterkt mener jeg vi burde ha dette. 

 • Majesty Skis Skiing

  Sea to summit edit

 • Ortovox first aid kit guide

  See more
 • Surefoot Custom Molded Ski Boot Liner

  See more
 • Usikker på hvilken ski som passer deg?

  Er du på jakt etter toppturski eller frikjøringsski? Slik velger du.

 • Majesty Supernova

  Du kan nå oppleve fremtiden for freetouring med ett par ski som erstatter en garasje full av altfor spesialisert ski. 

 • Feller

  Slik tar du vare på dine feller.  Se video , les artikkel.

  See more
 • Hvordan ta av og på skifeller

 • Hvordan sette støvler i gå- og kjøremodus

 • Galdhøpiggen (2469 m.o.h.) - frå Raubergstulen

  Du har kanskje vore 2469 meter over havet sommarstid? Om vinteren kan du ha Noreg sitt tak meir eller mindre for deg sjøl, om du tek fatt på den 15 kilometer lange turen frå Raubergstulen via Juvasshytta til Galdhøpiggen på toppturski. 

  See more
 • RandoneeUtleie.no

  Utleie av Randoneeski fra Majesty Skis

  See more

Artikler