Utsikt fra botnen mot Skorgedalen

Smørbotntind - en klassisk Romsdalstur

Utsikt fra botnen mot Skorgedalen

Smørbotntind - en klassisk Romsdalstur

Topptur i Isfjorden i Rauma kommune. En kort og enkel tur som passer alle ferdighetsnivåer. Toppen kan være en kjapp ettermiddagstur før den planlagte Romsdalshelgen en nettopp ankom for, eller som en intro til rando.


Skrevet av @tosprelske v/ Mari Finsen og Mats Berglund for Randofolk


Fakta
Høyde 1188moh, lengde ca. 7 km t/r, stigning 819m, tid ca. 3t

Adkomst

Som så mange ganger før, tok vi av mellom Isfjorden og Åfarnes opp på Skorgevegen. Mens vi kjørte vegen innover mot Skorgedalen mimret vi over forrige Smøtbotntur og så frem til dagens nye bestigning. Med bomavgiften betalt, parkerte vi i enden av vegen ved angitt P-plass.

Fra start

Når vi hadde ski på beina og gjennomført kameratsjekk av skredsøkere, la vi i veg. Turen gikk gjennom et hyttefelt over i lett skogsterreng. Herfra fulgte vi den jevne stigningen før vi enkelt krysset selve botnen på høyre side. Her begynte både utsikt nedover mot Skorgedalen og synet av toppen å vise seg. Oppturen gikk i relativt skredtrygt terreng og Romsdalsalpene serverte igjen godfølelsen. Mot toppen bratnet det noe.

Vegen før tregrensen gikk i enkelt terreng
Oppstigningen etter skogspartiet

På toppen

På toppen nøt vi en knallutsikt over Isfjorden og de mange høye tinder. Toppen bestod av en varde og to små flater. Vi klikket av skiene og tuslet ut på det ytterste platået. Platået er omkranset av bratte stup og gir sug i magen. Vi så over på den like høye Kvasstinden og vurderte en rask tur dit, men prioriterte snøsofalunsj i dag.

Det høyeste platået
Bilde tatt fra det høyeste platået mot det laveste

Nedkjøringen

Nedfarten fulgte normalvegen og vi vendte skituppene nedover i en sammenhengende nedkjøring gjennom botnen. Alternative nedkjøringer finnes om en har gode skiferdigheter og kunnskap om snøforhold.

Alternativt

En kan også gå til Kvasstinden (1188 moh) som tar av til skaret øverst i Smørbotn. Toppen gir en brattere nedkjøring ned i samme botn. Toppen nås ved å følge samme oppstigning som til Smørbotn, men en tar av i skaret mellom Smørbotntind og Kvasstinden. Vær OBS på skavler i skaret og på selve toppryggen. Nedkjøringen kan en følge normalvegen som en kom opp, eller en kan få en bratt nedfart direkte fra toppen ned i botnen. En kan også gå fra samme parkeringsplass, over Nobba (1008 moh) og videre til Kvasstinden.

Kvasstinden sett fra Smørbotntind

Kart over turenToppturer