Bilde fra oppturen til Nordre Flishovd

Nordre Flishovd fra Storestølen Fjellhotell

Bilde fra oppturen til Nordre Flishovd

Nordre Flishovd fra Storestølen Fjellhotell

Nordre Flishovd er en enkel og kort topptur som vi gikk med utgangspunkt fra Storestølen. Her kan en spenne på seg toppturutstyret utenfor dørstokken til Fjellhotellet og gå direkte herfra. Turen går i relativt slakt terreng uten noen store hindringer og unngår skredterreng over 30 grader. Dette gjør turen perfekt for nybegynnere eller for drevne randofolk som vil ha en tur i beina.


Skrevet av @tosprelske/ Mari Finsen og Mats Berglund for Randofolk. Enkelte bilder: Fotograf Jack Wood


02.03.21 Nordre Flishovd - Høyde 1477 moh- Stigning 464 hm- Lengde ca. 7km t/r- Tidsbruk ca. 2t t/r

Adkomst

En tar av Fv50 langs Strandavatnet opp til Storestølen Fjellhotell. Herfra kan en følge blåmerket sti frem til en møter de velkjente røde T-ene som markerer DNT-løypen.

Bilde fra det første opptaket etter start

Oppturen

Det relativt slake terrenget gjør det mulig med mange ulike oppturer fra forskjellige sider av toppen. Turen kan fint kombineres med flere topper samme dag. Vi startet til høyre for Fjellhotellet og fulgte høydekurvene oppover med Strandavatnet i ryggen. Vi holdt oppover i retning av landemerket «Trollet», som var to store, stablede steiner og et fint punkt å huske på for å treffe på nedkjøringen. Herfra slaket terrenget ut etter høyspentmastene og vi unngikk de to bratte partiene hvor det potensielt kunne vært skredfare. Vær OBS på disse to partiene da det kan være overhengende skavler. Vi passerte disse partiene på høyre side og fulgte den østlige ryggen til topps.

Vi studerte en potensiell skredfelle
Det siste opptaket mot toppen ble vindfullt

På toppen

På toppunktet stod det en varde som markerte det høyeste punktet. Her var det en postkasse med besøksbok. En attraktiv vri ved å signere seg i boken, da Storestølen fristet med utlodning og overnatting på Fjellhotellet for en heldig vinner. På solskinnsdager kan en fint se over Strandavatnet og like over på den majestetiske Hallingskarvet nasjonalpark.

Bilde av toppvarden og postkassen

Nedfarten

De første 200 hm fulgte vi samme nedfart som vi gikk opp, før vi ble fristet av synet av løssnø de neste 100 hm. Herfra valgte vi å traversere krast mot høyre i partiet rundt tregrensa de siste høydemetrene. Om en vil skli ned igjen til Fjellhotellet er det greit å huske på dette, slik at en unngår for mange meter med ski på sekk langs riksvegen. Men, det er fint mulig å velge flere ulike nedkjøringsalternativer. Dette gir en fin mulighet for å komme ned til et annet punkt enn startpunktet og ende opp ved foten av en ny topptur. Vi ankom Fjellhotellet og kunne spenne av skiene med sesongens korteste retur til dusjen.

Drøfting av rutevalg for nedkjøringen

Vi fant løssnø og fikk satt noen svinger

Nedkjøring mot Strandavatnet

Leken skogskjøring det siste partiet mot Fjellhotellet

Kart over Storestølens beliggenhet og Nordre Flishovd

Sjekk været 
Skredvarsel


Toppturer