Topptur til Storgrovfjellet (1629 MOH).

Turen er en klassisk vårtur for randofolk som ønsker å strekke skisesongen enda litt lenger. Turen passer for de fleste ferdighetsnivåer, men som vanlig må en ta gode snø- og førevuderinger.


Skrevet av @tosprelske v/ Mari Finsen og Mats Berglund


Tid: 3-5 timer bil til bil -Lengde tur-retur. 5 km - Høydemeter: 930 - Bratthet: 33-37 grader

Adkomst:

Nok en solfylt dag i Romsdalen, og med åpning av Trollstigen dagen før, var det bare å stå opp tidlig. Med en enda ikke full parkeringsplass på Stigrøra, la vi i vei, med den vestvendte veggen på Storgrovfjellet og Stigbotthornet rett mot oss.

Turen opp:

Vi bar skia i noen minutter bortover gangbroene ved viewpointen, før vi fant et sted med sammenhengende snø som vi kunne starte fra. Vi visste at det kom til å bli en varm dag, der snøen fort ble solpåvirket, så her var det endel å følge med på. Fjellsiden vi skulle kjøre, var både var sørvendt og godt over 30 grader. Vi var derfor tidlig ute og valgte å gå opp på en liten rygg med synlig stein, på høyre kant av fjellsiden, for å minimere faren for å bli tatt ved et skred.  Solen stekte, så vi fylte bra på med væske på veien opp, og med skikkelig påskestemning tok vi lunsjpause på varme steiner og hadde slående utsikt over på Stigbotthornet, og toppturtoget som beveget seg i dalen under oss.

Toppen:

Med toppen få høydemeter unna, var det bare å tørke svetten og ta sjarmøretappen med et smil. Det er umulig å ikke nyte en utsikt som dette på en solskinnsdag. De majestetiske fjellene som omkranset oss hadde hvitt gull på toppene, men var snøfattige nedover mot lavlandet. Vi nøt utsikten og vårstemningen på toppen, før det var på tide å komme seg nedover innen snøen ble altfor solpåvirket.

Turen ned:

Snøen var som forventet tung og våt, da temperaturen var stigende og sola sto høyt, men med litt fart så ordnet alt seg. Herlige svinger ble satt nedover mot dalen, og vi kunne skli ned mot toppen av Trollstigen med fjellene Bispen og Kongen midt i mot oss, i sesongens herligste vårtur. Husk å ta hensyn til sol og bratthet særlig nå på våren, og gjør alltid egne vurderinger.

 


Kart over turenToppturer