Toppturhelg på Nes Gard

Denne pinsehelgen sjekket vi inn på skjønne Nes Gard i Høyheimsvik. Nes Gard er en idyllisk plass som ligger midt i hjertet av Sogn. Daglig leder Anders og de ansatte tok oss godt i mot da vi ankom fredagskvelden. Heretter fikk vi et spikra opplegg med god mat og drikke, toppturer, nydelig mat, afterski med DJ, mulighet til å kjøre EL- surfebrett, kose oss i badstua og nyte boblebadet nede på brygga. Hit anbefaler vi virkelig å reise. Ta turen, nyt oppholdet og hils fra oss!


Skrevet av @tosprelske v/ Mari Finsen og Mats Berglund


Ankomst

Nes Gard ligger ved inngangen til tre nasjonalparker; Jostedalen, Breheimen og Sognefjellet. Det er en populær base for mange som elsker den vestlandske naturen! I mai/juni er det fine forhold for vårskiturer og toppturer i Jostedalen og på Sognefjellet. Å avslutte dagen med herlig afterski-stemning forfriskninger forfriskninger i hagen eller på brygga en lyse vårkveld er vel ikke å fornekte?

Det er Anders som er daglig leder og hans familie har drevet gården siden 1850. Nå er gårdstunet fra ca. 1850 bygget om og restaurert, og det er plass til mange gjester.  Her er både møterom, festsal, matsal, en egen bar og bryllupslokale.

Fredag

Vi reiste vestover etter jobb på fredagen og ankom Nes Gard sent samme kveld. Vi ble møtt av et hyggelig personale som kjapt viste oss rommet vårt som både hadde perfekt beliggenhet med fjordutsikt og egen veranda. Vi bodde like ved det ikoniske Fjordspeilet. Har du ikke sett dette eller bodd her før, så er dette er knalltips for dine neste turer.

Vi fikk servert middag og dessert, samt drikke etter eget ønske i vinbaren. Vi ble kjent med de andre besøkende som var på Nes Gard i helgen og det var to spente randofolk som la seg i 2-tida fredag kveld.

Lørdag

Vi spratt opp kl. 07 og var klare for dagens topptur til Steindalsnosi (2025moh). Først ut var en nydelig frokostbuffe i matsalen sammen med flere toppturgira folk. Det var knallsol og vi gledet oss stort til dagens topptur i vårværet. Vi bestemte oss kjapt for å henge på Anders og hans turfølge opp forbi Turtagrø og bestige dagens topp fra en parkering langs Sognefjellsvegen i nærheten av Galgeberget.
PS: Les vår egne reportasje om denne turen her. Vel tilbake på Nes Gard var det dusj, afterski og middag som ventet. Vi fikk stelt oss som best vi kunne og tuslet ned på brygga for badstue og boblebad. Vi nøt noen deilige timer her med musikk, godt selskap og artige turfortellinger fra dagens bestigning før middag. 

Dagens 3- retters stod på bordet i 20-tiden og vi kunne nesten ikke vente. Det var bare å nyte de gode råvarene, den gode bevertningen og det hyggelige selskapet utover kvelden. Det var også mulighet for fest i vinbaren utover de sene nattetimer.

Søndag

Søndagen ble brukt litt ulikt av de besøkende. Noen valgte å padle seg en kajakktur på Sognefjorden, andre valgte å gå en tupptur til feks Lauvnostind eller topptur i Jostedals-området, noen valgte en kjøretur for sightseeingen sin del, mens enda noen andre valgte å slappe av rundt Nes Gard. Uansett kunne Anders og de ansatte stille med gode råd og tips til aktiviteter og toppturer tilpasset de besøkendes ønsker.

Felles for stort sett alle, var at det ble ny afterski på brygga med DJ, boblebad og badstue, før vi fikk muligheten til å leie EL- surfebrett av Håvard i Nordfjord Watersports AS. Vi fikk frest fra oss på vannet og var godt fornøyde med å stå såpass lenge på beina begge to. Det er tross alt ikke ofte vi to randofolka står med beina samlet på et brett.

Nok en herlig 3-retters middag ble servert oss sammen med god drikke. Dagen ble avsluttet med avslutnings -fest i Nes Bar. Vi la oss mette, fornøyde og litt slitne etter helgens turer.

Mandag

Dagen gikk til hjemreise. Etter utpakk og frokost takket vi for oss og satte snuta hjemover. Anders og gjengen kunne igjen gladelig bistå oss med valg av toppturer og aktiviteter dersom ønskelig.

Vi takker for et nydelig opphold her på Nes Gard og vil tipse alle om denne herlige plassen i Luster dersom dere vurderer et eventyr i Sognefjorden eller tur til fjells ved Jotunheimen, Breheimen eller Jostedalen. God tur!Toppturer