https://www.randofolk.no/

Toppturkurs på Storestølen Fjellhotell

Vi har gleden av å invitere til toppturkurs i hjertet av Skarvheimen på Storestølen Fjellhotell. 


Skrevet av Red.


Med fjelltopper som omkranser fjellstua er det ski inn ski ut til mer enn 12 traseer. Beliggende ved Hallingskarvet nasjonalpark har vi utsikten som tar pusten fra deg!

Dette er toppturkurset for deg som har eget utstyr, har gått litt på topptur og som ønsker å ta det et steg videre. Terrenget er fint for litt øvet til øvet og det er mulig å stå oppe i høyden eller nede mellom trærne der snøen alltid er myk.
Dette kurset er en god investering for deg som ønsker å lære mer om hvordan du finner god snø og vil lære trygg ferdsel i fjellet. Her får du den rå naturopplevelsen!


Litt om kurset:

Vi går igjennom skiutstyr og skredutstyr, hva er viktig og hvordan brukes det.
-Turplanlegging, orientering og bruk av kart, vegvalg m.m.
-Skiteknikk både oppover og nedover
-Generell skredlære. Snøkjennskap, bratthetsvurderinger, hvordan å bruke skredutstyret rett. Vi tilbringer to       hele dager i den vakre naturen rundt fjellstua.'


Du bor godt på Storestølen Fjellhotell

Leilighet med 2 senger
Leilighet med 4 senger

Alle rom har eget bad, sittegruppe og flat skjerm TV. Det er kun 7 rom og 6 leiligheter, alle med høy standard. Er dere 3-4 personer kan dere bo i leilighet med to separate soverom, flott bad og stor stue. Det er varmekabler i gangen på leilighetene noe som er godt å ha når støvler og klær er fuktige etter en dag i fjellet! Alle rom og leiligheter har terrasseplatting på utsiden av rommet med fantastisk utsikt til Hallingskarvet. Det er også mulig med enkeltrom om du ønsker det!

Alle må ha med:
Elektronisk sender/mottager.
Spade
Søkestang
Eget skiutstyr (fjellski eller randonee)
Feller til skiene
Turtøy til bruk i fjellet.
Innesko til bruk i fjellstua.

Deltakerne er selv ansvarlige for egen ulykkes- og reiseforsikring. Deltakere under 18 år må ha skriftlig samtykke fra foresatte.

Kate og Jack
Innføring i skredutstyret

Våre instruktører

Kate og Jack lever ut drømmen om å stå på ski der de får de flotteste naturopplevelsene og har gjort dette de siste 9 årene. Kate er utdannet skiinstruktør og har jobbet i Canada og Chamonix sammen med Jack. Hun har også god kompetanse om snøskred gjennom flere kurs, og vil lære deg å lese terrenget og gi deg innsikt i hvilke tegn du kan se etter der det er fare for snøskred.

De to kjenner godt til terrenget og forholdene rundt Storestølen. Som erfarne guider fra Canada og Mellomeuropa, kan de ikke få skrytt nok at den urørte naturen, og hvor tilgjengelig bakkene er rundt Storestølen. Dette er unikt og noe som skiller oss fra alle de stedene de har vært tidligere som skiguider. Kurset foregår på engelsk.

Du spiser godt på Storestølen Fjellhotell.


Informasjon om kurset:

Fredag

Ankomst og innsjekk
kl. 18.00 Vi møtes i peisestuen for en presentasjon av kursholderne og start av kurset.
kl. 19.30 Middag

Lørdag

8.00 Frokost
9.00 gjennomgang av utstyr og klargjøring til topptur
9.30 Ut på tur med guide til Blåberget og Nordre Flishovd
Lunsjen nytes ute med utsikt som tar pusten fra deg!
16.00 Retur til Storestølen
17.00 Aperol og afterski. Massasje for de som ønsker.
19.00 Middag

Søndag 

8.00 Frokost
9.00 Ut på tur!
Dagen nytes ute på egenhånd eller i følge med Kate og Jack.
Avreise på ettermiddagen.
Artikler