Panorama utsikt fra toppen.

Trolltinden – en perle i Sunndal med lang vintersesong

Panorama utsikt fra toppen.

Trolltinden – en perle i Sunndal med lang vintersesong

En meget populær topp – og ikke uten grunn. Denne er enkel å komme seg til og har lang skisesong. I tillegg har den en av de beste utsiktene Norge har å by på. Dette er en tur for de aller fleste, som gir garantert kul nedkjøring.


Skrevet av @andreaoghåkon - Andrea Villa og Håkon Egge


Fakta: 
Høyde: 1347 moh - Lengde: 5-6 km en vei -Stigning: ca. 900 m  -Tid: 3-4 timer
Besteget: 01. januar 2021

Adkomst

Trolltinden med sine 1347 høydemeter ligger på grensa mellom Nesset og Sunndal. Mer spesifikt Jordalsgrenda, som er kort vei fra både Sunndalsøra og Eidsvåg. Fra FV62, ta av opp mot Jordalsgrenda. Følg grusveien «Trolltindveien» østover til du møter en bom (70 kr). Etter et lite stykke ankommer du en stor parkeringsplass på ca. 500 moh, som er startpunktet for turen. Her er det som regel åpent toalett også.

Spreke fjellskivenner ble med første del av turen. 

Fra start

Turen starter med flat og jevn stigning vestover. Selve toppen synes ikke før du kommer opp på ca. 1200 m. Sikt deg inn i bunnen øst for Trolltinden. Fra ca. 800 m blir det brattere stigning, og traverseringen begynner. Ta gode veivalg, og traverser slakest mulig. Vær observant på brattere heng over deg på høyre side (35 gr +). Tenk på utløpssone for snøskred.  

Traversering oppover med Ryssdalsnebba (1618 moh) i bakgrunn

På toppen

De fleste velger å sette igjen skiene å gå de siste 50 m til fots, da toppener ganske bratt. Selve toppen er luftig og eksponert. Utsikten her er en av de beste vi har sett! Tustna-alpene og storhavet i nord-vest, i nord-øst ser en fjella som omkranser Sunndalsøra, østover har en den magiske fjellrekken til Øksendalen, og i sør ser du mot Romsdalsfjella. Det er også mulighet å gå videre på Trolltind-Åbittind traversen. Her er det behov for stegjern, isøks og evt tau.

Unikt å se Romsdalsfjella i solnedgang
Nydelig solnedgang

Nedkjøringen

Nedkjøring samme vei som opp. Det er stor og fin flanke til nedkjøring.Mer erfarne skikjørere som ønsker brattere nedkjøring kan søke lenger sør-øst, men vær meget OBS da dette er i skredfarlig terreng.

Bare å ta på seg hjelmen og glede seg til nedkjøringen
Det er stor og fin flanke til nedkjøring

Se bratthetskart på UT.no / Varsom.no om du vurderer andre nedkjøringer som ser fristene ut. Selv om det kan se innbydende ut å kjøre ned mot Indre Trollbotnen ender det i et bratt stup lenger ned.


Kart over turenToppturer