Utstyr fra Majesty ski levert av randoneeutleie.no

Utstyr fra Majesty ski levert av randoneeutleie.no

Randoneeutleie.no er importør av det internasjonalt anerkjente skimerket Majesty Skis til Norge. Majesty Skis er et selvstendig skimerke der produsenten er opptatt av miljøbevissthet og kvalitet i de håndlagde produktene som sørger for solide og holdbare ski. Randoneeutleie.no er samarbeidspartner med Randofolk og de gir gode avtaler for randofolk ved leie og kjøp av toppturutstyr.


Skrevet av @tosprelske v/ Mari Finsen og Mats Berglund for Randofolk


Hvor holder randoneeutleie.no til?

Brynsveien 3, 0667 Oslo - post@handelsgutane.no - tlf: 22 64 66 00 - Svein- Erik Tøraasen mob:90848770
Åpningstid på hverdager kl. 10.00- 16.30. Ellers etter avtale.

Første møte og prøvetime

Vi ble møtt av en serviceinnstilt og engasjert representant for randoneeutleie.no. Vi ble oppdatert på randoneeutleie.no sitt konsept som utleie- og salgsaktør av utstyr, samt en detaljert innføring i Majesty sitt utstyr.Gjennom prøvetimen fikk vi råd og veiledning til hva slags skipakker som kunne gi oss den beste opplevelsen i tråd med våre kjøreferdigheter, aktuelt turterreng og tekniske preferanser.

Type utstyr vi har testet

Ski- Majesty Supernova Carbon med ATK R12 binding

Supernova har gjort det godt i utstyrstester og blitt omtalt i internasjonale, anerkjente skimagasiner. Skiene har en semi-hybrid konstruksjon med rocker i front (250mm) og flat tail. Skiene er sammensatt av karbonfibre med trekjerne av typen paulownia. De er forholdsvis lette med vekt fra 1300-1600g og midtmål fra 100-105cm, avhengig av skiens lengde.

ATK-bindingene er lette (335 gram) og har en åpen utførelse.

Majesty Supernova Carbon 

Feller- Majesty Hybrid

Majesty Hybrid feller har et unikt hybridlim bestående med to lag teknisk lim som gir god heft og forhindrer snø mellom ski og fell. Dette gjør at fellene sitter godt på plass under skiene ved alle temperaturer og lett kan tas av uten limrester på skisålen. Fellene krever lavt vedlikehold, pakkes enkelt med limside mot limside og oppbevares i pose med integrert tørkeklut. Fellene består av en 70% mohair blanding og har fester med spenne i front og clips til tailen.

Støvler

Støvlene randoneeutleie.no fører er av merket Scarpa, som er kjent for sin ytelse gjennom mange år på markedet.

Googles- The force C indigo sapphire cylindrical magnetic

Vi testet også Majesty googles. Force C er Majestys største google og har magnetfeste som gjør linsebyttet enkelt. På denne måten kan en enkelt tilpasse seg skiftende værforhold, til og med uten å ta googlesene av hodet. Googlesene har 100% UV-beskyttelse, ergonomisk rammedesign, stort synsfelt, hjelmkompatibel ramme med god ventilasjon og justerbar stropp. 


Majesty Hybrid feller
Scarpa 
The force C indigo sapphire
Majesty Nova 3p teleskopstaver

Staver- Majesty Nova 3p teleskopstaver

Stavene er lette, solide og brukervennlige. Stavene har lav svingvekt, trygge justeringslåser og godt grep laget med tanke på både opptur og nedkjøring. Stavenes lengde er fra 105-145cm, veier 260g, har lettbetjent låsesystem og langt skumgrep.

Utstyrstest i praksis- hvordan var opplevelsen?

For å virkelig teste utstyret, oppsøkte vi to ulike fjellområder, hvor vær og føre hadde vært ulikt de siste ukene. Med fullt utstyr fra Majesty i bilen, satt vi kurs nordvest ut av Oslo og mot Norefjell. Videre testet vi skiene i Sogndals puddersnø.

Oppturen

Forventingene var store etter prøvetimen og da vi ble møtt av fjellsider med skare og hard vind, skulle skiene få stå sin første prøve. Da vi er vant med et noe tyngre oppsett, var vi spente på setupet vi nå skulle teste. Med skarejern i sekken la vi i veg opp høydemetrene og skienes lave vekt gjorde oss en tjeneste på veg opp. Med skarpe stålkanter og feller som satt bra på det harde føret, var det enkelt å traverse oppover, og jernene kunne fint bli i sekken i dag.

Funksjonelt og fashionibelt oppsett

Enkel og intuitiv betjening av ATK-bindingene gjorde justering av hælløfterene lett og det gikk kjapt å sette de i kjøremodus. Bindingene har lav vekt og enkle i bruk, noe som er viktig for både nybegynnere og erfarne randofolk. I tillegg er bindingen minimalistisk og åpen, slik at snø og is ikke fester seg så lett under turen.

Vi har ingenting å utsette på støvlene testet fra Scarpa, de hadde godt gåutslag oppover, var stive nedover og gnagsårene uteble. Topp stemning!

Skiene ble testet på hardt og vindpakket føre

Nedkjøringen

Fellebytte var en smal sak med Majesty Hybrid fellene. Fellene ble enkelt fjernet og pakket sammen i posen sin uten limrester på klær og hansker. Dette var veldig praktisk da fellebyttet skjedde i 15m/s vind.

Da var det endelig tid for å teste skienes kjøreegenskaper. Skiene var satt opp med en litt tilbaketrukket binding, og med flat tail og rocker foran ga det stabiliteten til en lengre ski, men samtidig lekenhet tilsvarende en kortere ski. På skare og hardt føre (slik vi gjerne kan oppleve her til lands), bet de solid fra seg. Skiene satt godt da vi trøkket til i svingene og stod til forventningene da farten økte. Skiene «klappet» heller ikke mot skaren og holdt seg stabile ved stor fart. Vi opplevde å ha full kontroll med liten svingradius og godt kantgrep, og manøvrering mellom ispartier og stein gikk lekent. Det var tydelig at oppsettet var godt gjennomtenkt. Støvlene føltes stive og stødige i nedfarten, noe som forsterket kjøreopplevelsen på de lette skiene.

Nedkjøring i det nærmeste vi kom løssnø i Norefjell denne dagen
Majesty sine glass leverte varene i både sterk sol og i flatt lys
(glass for begge forhold følger med).

Totalopplevelse

Med dette oppsettet fikk vi en lett og kjøresterk toppturpakke. Skiene var fartsstabile og lettsvingte, noe vi satt pris på under skareforhold i fjellet. Dette viste seg også da vi testet utstyret i tung puddersnø, da skiene fortsatt overbeviste med sine egenskaper og evner til å mestre både touring- og freeridebruk. Dette var en god introduksjon til et skimerke vi ikke har testet før og vi kan på det varmeste anbefale dette oppsettet og utleie fra profesjonelle folk i ranoneeutleie.no.

Takk for at vi fikk testet utstyret- det ble en helt knall opplevelse. Flere randofolk bør ta turen til randoneeutleie.no for å bli introdusert for førsteklasses ski og kundeservice.

Meld deg inn i Randhub og få tilbud på leie av utstyr


Utstyr