Veslefjelltinden 2157moh (Jotunheimen)

Veslefjelltinden 2157moh (Jotunheimen)

En nydelig topptur midt i smørøyet av Vest-Jotunheimen. Ikke la deg lure av navnet! 


Skrevet av @andreaoghåkon - Andrea Villa og Håkon Egge


Fakta: 
Høyde: 2157 moh - Lengde: 6 km en vei - Stigning: ca. 1170 m (Fra Leirdalen) - Tid: 5 – 7 timer
Tur 14. April 2018


Adkomst

Turen starter ved Geitsetre i Leirdalen, som er ca. 5 km fra hovedveien. Det er mange turer som har utgangspunkt fra Geitsetre, men det er normalt greit å parkere langs veien. Sjekk gjerne på forhånd at veien er brøytet og åpen. Turen kan også nås fra andre sider, avhengig av ferdighetsnivå, men denne siden er definitivt mest gått og passer for de aller fleste.

Fra start

Turen starter med kryssing av elva før terrenget blir relativt bratt (25 graders stigning) Bilde over. Videre går turen over Hurrbrean som er 2,5 km lang. Passering på sørsiden av breen vil normalt være det sikreste, da det kan være et sprekkområde midt på breen. Følg breen helt opp til bandet mellom Hurrbreatinden og Veslefjelltinden (ca. 1955 moh) før du tar til høyre og følger ryggen til toppen av Veslefjelltinden. På en god dag kan du fint gå bandet over til Hurrbreatinden i tillegg.

Traversering mot bandet mellom Hurrbreatind og Veslefjelltind
På bandet - Hurrbreatinden i bakgrunnen

Bratteste parti ved beskrevet rute er 30 grader. Breutstyr kan vurderes. Vær obs på skredfare fra Veslfjelltinden sin nordvegg, samt Skagsnebbs nord-renne.

På toppen

Ved ankomst til toppen er det bare å ta en velfortjent pause og nyte utsikten. Er du heldig med været gir toppen deg 360-graders utsikt over Jotunheimen, Sognefjellet og Hurrungane. Hold god avstand til kanten, da det er spesielt bratt ned på nord og østsiden av toppen.

Det er lov å smile til en sånn utsikt! Her ser en spesielt godt Store Smørstabbtind og Storebjørn i bakgrunnen

Nedkjøringen

Nedkjøringen følger samme vei som oppturen. For de fleste av oss er dette passe bratt, så cruisingen nedover er en drøm med store og gode svinger. Det er godt å ha litt fart over flata på breen. Men husk på sprekkområder midt på Hurrbreen som beskrevet over.

Nedkjøring – utsikt mot andre siden av Leirdalen med Galdhøpiggen langt bak

Kart over turen


 Toppturer