Johnsgård Turistsenter – naturen er for alle

Johnsgård Turistsenter – naturen er for alle

Johnsgård er en stille og rolig familiecamping lengst nordvest i Femund Engerdal, ved Langsjøen. Her på 715 meter har du kort vei til flott turterreng sommer som vinter. 


Johnsgård Turistsenter


Her kan du senke skuldrene, slappe av og få tid til å skape de gode minnene sammen som familie. Vi ønsker dere hjertelig velkommen hit til oss!

Helt siden 1968 har vi i familien Johnsgård tatt imot campingturister og gjester inn på tunet. I dag er vi tredje generasjon som driver sammen med våre to barn, Johan Melchior og Anders. I tillegg til å være en trivelig familiecamping er det også fortsatt gardsdrift her, med kuer og andre dyr like utafor gjerdet. 

Særlig egnet for nybegynnere

Jonas er utdannet guide fra College of the Rockies i Fernie, BC, Canada. Han tok over familiebedriften med et ønske om å kunne formidle gode naturopplevelser. Fjellområdene rundt Johnsgård er særlig egnet for nybegynnere eller andre som ikke ønsker å gå de bratteste toppturene.

Gloføken

Hjemmefjellet Gloføken har en fantastisk utsikt i alle himmelretninger, og på godværsdager kan man se helt til Rondane i vest og langt inn i Sverige i øst. Det er bare å spenne på seg skiene utenfor hytta, og etter 5 km og 500 høydemeter er du på toppen. 

 Vi har også en panoramabadstu nede ved sjøen, som er den perfekte måten å avslutte turdagen på. Vi har 23 utleiehytter av ulik størrelse og standard, og helårsåpen campingplass. På sommeren er det muligheter for vandring, frisbeegolf, padlig og SUP. Vi har gratis wifi i resepsjonen, men ikke på hyttene. Vi ønsker at våre gjester skal logge av når de er her og oppholde seg mest mulig ute i naturen.  


Toppturkurs

Vinteren 2024 arrangerer vi 2 toppturkurs for nybegynnere

19. – 24. januar
5. – 7. april

 Drømmer du om å komme deg opp på fjelltoppene også om vinteren? Eller synes du at fjellskia er ugreie på tur ned igjen? 

Topptur er en fantastisk måte å bevege seg i vinterfjellet. Nyte både oppturen og nedturen. Komme seg på de flotte fjellturene som du synes er vanskelige på fjellski. Vi vil gi deg muligheten til å bli komfortabel i fjellet med toppturutstyr. Derfor har Johnsgård Turistsenter og Urørt ski- og sykkeleventyr slått oss sammen for å lage introkurs for toppturer.

Vi skal ta for oss hele pakka fra å tilpasse ski og sko, hva en må ha med i sekken, planlegging av turen, hvordan man bruker skiutstyret, skiteknikk, unngå snøskred og førstehjelp for vinterfjellet.

Er du usikker på om du vil like å gå på toppturski? Du trenger ikke kjøpe ski før du tar kurs.Vi har en del par til utleie. Så du kan leie deg utstyr under kurset, og når vi har fått deg hekta kan du kjøpe eget.

Kurset foregår i samarbeid med Urørt ski og sykkel.

Overnatting vil være på enkeltrom i hytter. Ønskes privat hytte kommer en merkostnad på 800 kr.

Pris kun kurs: 3600,-

Pris kurs + helpensjon: 6200,- 

Pris kurs + helpensjon + leie av ski og skredutstyr: 7300,- 

 Mer informasjon om instruktører og program finner du på
For påmelding ta kontakt på post@johnsgard.noBaseCamp