Loen Lodge - den skjulte perlen i Fjord-Norge

Loen Lodge - den skjulte perlen i Fjord-Norge

Loen er kjent for å være som et postkort, med fjorder og fjell som tar pusten fra deg. Og midt i sentrum finner du Loen Lodge, en skikkelig perle blant fjell og fjorder. 


Loen Lodge


Historie og beliggenhet: Loen Lodge, også kjent som Loøyra, har en lang og spennende historie som går langt tilbake til 1700-1800-tallet.

Opprinnelig var dette stedet en eksisplass for Stryne-kompaniet hvor de hadde øvelse og det var offiserer som bodde på Loøyra. Huset har gjennomgått flere moderniseringer siden den gang. Nå ligger det nydelig til ved bredden av Loelva, omgitt av majestetiske fjell.

Med Loen Lodge som utgangspunkt har du tilgang til store fantastiske områder for topptur. Stryn Vinterski med 7 fjell og utallige nedkjøringer, Loen Skyilift med fantastiske nedfarter. I tillegg har man klassikere som Lodalskåpa og Skåla som er en populær fjelltur på sommeren og godt egnet for topptur og randonee på vinteren. Fjellet ruver 1848 moh., og beskrives som en av de lengste nedkjøringene i landet.

Overnatting

Loen Lodge har 5 soverom med plass til 10 personer, to nyoppussede bad og stort kjøkken. Fra huset har du flott utsikt over fjorden og lakseelva. Her er det enkelt å finne roen og nyte den fantastiske naturen. Rommene er pent innredet og har moderne fasiliteter for å sikre deg et behagelig opphold.

Matskatter

Etter avtale kommer dyktig kokk og skjemmer bort gjestene med førsteklasses mat, det serveres deilige retter laget med ferske lokale råvarer, fra fersk sjømat til tradisjonelle fjellretter.

Aktiviteter 

Enten du er en eventyrlysten sjel eller foretrekker å ta det med ro, har Loen Lodge noe å tilby alle. Guidede toppturer, fjellturer, klatring, kajakkpadling, fiske, inkludert den berømte Briksdalsbreen, står på menyen for de som vil utforske naturen. Og for de som trenger å slappe av etter en lang dag, er det en badestamp som venter i en avslappende atmosfære i hagen.

Opplevelse for livet

Loen Lodge er ikke bare et sted å besøke, det er en opplevelse for livet. Uansett om du er her for å utforske hvite fjelltopper, slappe av eller nyte ekte norsk mat, vil du forelske deg i det majestetiske landskapet og gjestfriheten som denne perlen i Fjord-Norge har å tilby. 

Så ta med vennene, familien eller kollegaene på en topptur til Loen Lodge. Her kan du virkelig oppleve det beste av Fjord-Norge på sitt vakreste og mest imponerende. Det blir en tur du sent vil glemme!

Noen tips til turer og topper i nærområdet.

Topptur på ski i Loen gir deg muligheten til å utforske de majestetiske fjellene og vakre omgivelsene i denne regionen. Loen ligger i Sogn og Fjordane fylke i Norge og er omgitt av imponerende fjellandskap. Her er noen populære toppturmål og tips for skituren:

Skåla:
Skåla er det høyeste fjellet i Nord-Europa utenfor Alpene. Toppturen til Skåla byr på fantastisk utsikt over fjorder og fjell. Start turen fra Turtagrø eller Loen, avhengig av ruten du velger. Turen kan være krevende, så sørg for at du er godt forberedt.

Hoven:
Hoven er et fjell med en storslått utsikt over Loen og Nordfjorden. Du kan ta Loen Skylift for å komme opp til Hoven og deretter fortsette toppturen derfra. Ta hensyn til værforholdene, spesielt hvis du planlegger å ta Loen Skylift.

Breheimen Nasjonalpark:
Loen ligger i nærheten av Breheimen Nasjonalpark, og det er flere toppturmål å utforske i dette området.
Ha alltid med deg nødvendig sikkerhetsutstyr som skredsøker, spade og søkestang.

Lodalskåpa:
Dette er en annen flott toppturmulighet i området. Det er et av de høyeste fjellene i området og gir deg en fantastisk utsikt over Jostedalsbreen, den største isbreen på det europeiske fastlandet.

Sikkerhet:
Toppturer innebærer alltid risiko, spesielt når det gjelder skredfare. Sørg for å sjekke vær- og snøforhold før du drar ut, og vær oppmerksom på skredvarsel.
Ha med deg riktig sikkerhetsutstyr, og hvis du ikke er erfaren, vurder å gå sammen med en guide eller erfarne fjellfolk.

Overnatting:
Loen og området rundt tilbyr ulike overnattingsmuligheter, fra hoteller til hytter. Book overnatting i forkant av turen.

Husk alltid å være godt forberedt, respekter naturen og følg sikkerhetsanbefalingene for å ha en trygg og minneverdig topptur på ski i Loen.BaseCamp