Toppturfestivalen Svalbard.

Toppturfestivalen Svalbard.

Datoen er satt til 2 Mai 2024. Dette blir en ekspedisjon uten sidestykke, enten du er nybegynner eller en erfaren skikjører.


Skrevet av Svalbard Events som partnerOM LONGYEARBYEN

Longyearbyen er oppkalt etter John Munro Longyear som kjøpte norske kullfelt vest for Adventfjorden i 1904. To år senere ble det første huset bygd av American Arctic Coal Company på stedet som fikk navnet Longyear City. 

Longyearbyen er i dag Svalbards administrasjonssenter med 2400 innbyggere fra nesten 53 nasjoner. Byen er selve inngangsporten til naturopplevelsene og utgangspunktet for de fleste eventyr på Svalbard. Her begynner villmarka midt i byen, og den tar aldri slutt!  


Toppturfestivalen Svalbard ønsker deg velkommen til fantastiske Longyearbyen!

Datoen er satt til 02.05.2024 og vi gleder oss skikkelig til å ta i mot dere i Longyearbyen. Vi bor øverst i Longyeardalen, nærmere bestemt Nybyen, hvor vi har hele hotellet for oss selv. Her er det ski-in og ski-out på flere av turene, men vi skal også ut i båt (ski&sail) hvor vi krysser Isfjorden på jakt etter god snø på nordsiden. 

​Enkelte ønsker å ta noen dager ekstra i forbindelse med Toppturfestivalen, noe vi anbefaler. Det å kunne ta seg en skutertur eller oppleve hundekjøring er noe dere har muligheten til nå, ikke minst besøke det prisvinnende museet i Longyearbyen. 

​Vår hovedsponsor Hurtigruten Svalbard tilbyr rabatterte priser ved ekstra døgn på CoalMiners Cabins i forbindelse med Toppturfestivalen Svalbard 2024. Gjelder i perioden 29. april til 12.mai 2024. 

PROGRAM

Vi jobber kontinuerlig for å gi dere det beste programmet og de beste opplevelsene. Oppdatert program sendes ut til deltakere i forkant av festivalen.

Torsdag 02.05.2024

Bli kjent dag i Longyearbyen! Etter ankomst ca kl 14 (med SAS) blir det innsjekk på hotell, før du kan ta deg tur rundt i byen og sjekke hva Longyearbyen har å by på. På kvelden (ca kl 19:00) møtes vi i Coal Miner's Pub for et felles møte med introduksjon av guider og informasjon om morgendagen.


Fredag 03.05.2024

Frokost fra kl 07:00.  Turene vil bli oppdelt etter erfaring fra nybegynner til ekspert, og varighet avhenger av hvilken tur du melder deg på. Ved påmelding får du beskjed om avreisetidspunkt, oppmøte utenfor hotellet. 

Retur etter endt dag mellom kl 15:00 og kl 17:00.

Hvis været tillater det så rigger DJ'n opp anlegget ute for anledningen og dere kan kose dere med god musikk etter en flott dag ute på Svalbard. Forbehold om sol og fint vær. 

Middag fra kl 18:00.Lørdag 04.05.2024

Denne dagen blir det tidlig frokost da vi tar alle ombord på hybridbåten MS Bard og setter kursen mot Trygghamna! På turen over speider vi etter dyrelivet i Isfjorden, så her kan det være lurt å ta med kikkert. Turene vil bli oppdelt etter erfaring fra nybegynner til ekspert også denne dagen, og varighet avhenger av hvilken tur du melder deg på. 

Vi er tilbake i Longyearbyen ca kl 19:00 og da fortsetter AFTERSKIEN inne eller ute på CoalMiners i Nybyen før vi avslutter dagen med litt disco på HUSET (nattklubb). 


Søndag 05.05.2024

Frokost fra kl 07:00 og denne dagen gjelder det å nyte de siste timene ute på tur. Opphenting utenfor hotellet til avtalt tid. Vi strever kanskje litt ekstra akkurat denne dagen, men når vi kommer til toppen er det verdt det! Vi setter noen minneverdige svinger ned igjen før vi klemmer, gråter litt og sier: "på gjensyn!". Nye vennskap er etablert og nye minner er lagret for resten av livet. 

Retur etter endt dag mellom kl 15:00 og kl 17:00 for de som skal være til mandag. For de som returnerer søndag vil det bli lagt opp til noe kortere tur tilpasset flyavgang. 

BILLETTER

Festivalpasset inkluderer:

Overnatting i 2 -mannsrom på Coal Miner's Cabin
Isbjørnvakter
3 hele dager på ski
Ski and Sail til Trygghamna
Alle måltider fredag og lørdag (samt frokost/lunsj søn.)
Dyktige turledere
Underholdning/foredrag
Uforglemmelig afterski (ingen over, ingen ved siden!)
Fantastiske naturopplevelser 

Festivalpasset inkluderer IKKE:

Fly tur/retur Longyearbyen
Drikke til måltidene
 

Vi minner om at følgende sikkerhetsutstyr er obligatorisk for alle deltagere:

Skredsøker (Obligatorisk)
Spade (Obligatorisk)
Søkestang (Obligatorisk)
Hjelm (Ikke obligatorisk, men anbefales)
 

Det er 18 års aldersgrense for å delta på Toppturfestivalen Svalbard.

SIKKERHET & UTSTYR

Som tidligere år setter Toppturfestivalen Svalbard sikkerheten i høysetet. Med oss har vi håndplukkede og erfarne turledere og isbjørnvakter.

Det vil bli gjort nøye vurderinger av forholdene før vi beveger oss ut i terrenget og under selve turen. I Pyramiden er det festivalledelsen sammen med de ansatte på hotellet som sørger for sikkerheten.

Ved avreise vil vi ta en generell sikkerhetsbrief for selve festivalen. Vi stiller noen krav til utstyr for alle våre deltakere som må være med for at du skal kunne bli med på toppturer:

Hjelm (anbefales)
Spade
Søkestang
Skredsøker (Sender/Mottaker)
I tillegg er det selvsagt praktisk med solbriller og solkrem, så du slipper å bli snøblind eller solbrent.

Vi legger opp til turer med trygge rutevalg og unngår ferdsel i terreng som krever spesialutstyr. Dersom du er usikker på egne ferdigheter når det gjelder forskjellige typer snø og traversering, kan det være greit å ha med seg skarejern.

Ellers gjelder standard utstyr for topptur. Anmarsjene kan bli lange, og vi anbefaler derfor ski eller splitboard.


Pris og bestilling, klikk på annonsen under her.Events