https://www.randofolk.no/

Guidet skikurs i Trollheimen og Rondane

Nå ligger det godt tilrette for en fantastisk toppturuke med skred og toppturkurs på ukeplanen.  


Rondane Riverlodge


12. - 19 Mars

tilbyr vi et toppturkurs guidet av Trollheimen Skitouring.  Første halvdel av uken tilbringes på Bortistu Gjestegard i Trollheimen før vi flytter til Rondane River Lodge. Begge de familiedrevne stedene byr på noe av det fineste turterrenget i Innlandet og Trøndelag, samtidig som de er har beliggenhet utenfor allfarvei!  

Hver dag vil reiseruten utformes avhengig av vær/snø/skredforhold og nivået på deltakerne. Denne turen er åpen for både nybegynnere og de med mer erfaring i god fysisk form som føler seg komfortable på all slags snø.

Program

Dag 1:

Individuelle ankomster til Oppdal hvor guiden fra Trollheimen Skitouring vil ønske oss velkommen. Henting av leieski for de som ikke har eget ski- og/eller skredutstyr.  Transfer til Bortistu Gjestegard (45 minutter), som ligger ytterst i  den avsidesliggende Storlidalen, er inkludert. Denne tradisjonelle fjellgården er de siste tiår omgjort til et gårdshotell, og fungerer som vår basecamp i løpet av første del av uken. Det blir velkomstmiddag i den koselige restauranten Fjøset mens vi går gjennom programmet for de neste dagene.

Dag 2:

Etter en velsmakende frokost tilbereder vi matpakkene våre og legger ut på en spennende dag ute. Guiden håndplukker det perfekte stedet for en spennende treningsdag, med tanke på vær og snøforhold.  Vi tester utstyret vårt og forbedrer teknikken vår for turski. Det vil også bli inkludert et skredkurs der vi blir kjent med skredsøker, søkestang og spade. Ved retur på Bortistu Gjestegard blir det servert en deilig 3-retters middag.  De som ønsker kan bruke gårdens badstue fritt.

Dag 3-4:

Trollheimen regnes ofte som den mest varierte av alle fjellkjeder i Norge, av flere grunner. Fjellene i den vestlige delen er alpine i form, med spisse topper og typiske elvedaler. Fjellene i øst er mindre bratte med mer avrundede former som dominerer, og dalene er bredere og bærer preg av å være skapt av isbreer. Klimaet skiller seg fra det mer oseaniske klimaet i vest til et betydelig tørrere, kontinentalt klima i de østlige dalene, på grunn av at det er skjermet av fjell.  Bortistu Gjestegard har en førsteklasses beliggenhet, i enden  av Storlidalen, og tilbyr det beste fra begge verdener: tilgang til noe av det fineste turskiterrenget samtidig som det er et snøhull!

Mulige turer innen rekkevidde
av Bortistu Gjestegard:

Storbekkhøa (1.504m):

Storbekkhøa er en av de mest kjente toppene i Storlidalen. Vi starter rett fra Bortistu gjennom en bratt bjørkeskog før vi når et platå ved tregrensen. Derfra følger vi en bred rygg som fører til toppen. Deretter anbefales å droppe ned i østskålen for å nyte den vindskjermede snøen.

Høydemeter: 900m – Nedfart: 900m – Distanse: 11 km

 Okla (1.580m):

Et massivt fjell mellom Storlidalen og Gjevilvassdalen. Vi starter turen fra Bårdsgarden eller fra Stenboeng. Etter noen hundre meter i bjørkeskogen kommer vi til et langt platå som fører til toppen. Flere alternativer for nedfart.

Høydemeter: 1000m – Nedfart: 1000m – Distanse: 12km

Kråkvasstind (1.699m):

Den høyeste toppen av området. Etter å ha krysset Ångardsvatnet går vi forsiktig mot den imponerende nordsiden av Kråkvasstind. Vi går rundt på øst- eller vestsiden for å nå toppen. Da har vi flere muligheter til å gå på ski ned nordsiden der snøforholdene vanligvis er gode.

Høydemeter: 1200m – Nedfart: 1200m – Distanse: 23km

Storhaugen (1.414m):

En klassisk tur i dalen. Vi starter i mykt terreng, og går forsiktig opp gjennom en fin bjørkeskog. Ved tregrensen har vi flere muligheter for å nå topplatået. Fra toppen kan vi stå på ski i den brattere sørøstskålen eller finne noen villere linjer på nordsiden.

Oppoverbakke: 700m – Nedfart: 700m – Distanse: 7.5km


Dag 5:

Utsjekk fra Bortistu Gjestegard og transfer til Oppdal togstasjon. Vi kan fortsatt nyte en kort tur i Storlidalen, trene på skogskjøring eller kan tilbringe noen timer i Oppdal Skiheiser (heiskort kjøpes separat). Oppdal har 56km alpinløyper fordelt på 4 fjell, og flere lett tilgjengelige off-piste løyper hvor vi kan forbedre vår utforteknikk. Vi tar en kort, naturskjønn togtur fra Oppdal til Hjerkinn på ettermiddagen, etterfulgt av en transfer (60 minutter) til Rondane Lodge.  

Underveis kan vi nyte den vakre utsikten på Rondanes fjell som vi skal utforske i løpet av de neste par dagene. Innsjekking hos Rondane River Lodge, en liten og koselig lodge med nyoppussede hotellrom og tradisjonelle tømmerhytter. Vi nyter en hjemmelaget 3-retters middag på den utmerkede restauranten. Den nye utendørs vedfyrte badstuen og boblebadet kan brukes valgfritt.

Rondane Riverlodge
Bortistu Gjestegard I FotoKnoff/Sven-Erik Knoff

Dag 6-7:

Rondane er et typisk norsk høyfjellsområde med lange fjellvidder og ti topper over 2.000 moh. Rondane er den eldste nasjonalparken i Norge som ble opprettet i 1962 for å beskytte noen av de siste villreinflokkene på den skandinaviske halvøya. Her vil du knapt møte noen andre og bare være omgitt av uberørt villmark. Selv om Rondane ennå ikke har åpnet opp for mye kommersiell toppturski, tilbyr den et stort mangfold av turmuligheter fra lett til utfordrende. Gjennomsnittsværet er betydelig mer stabilt og kaldere enn på Vestlandet.

Mulige turer innen rekkevidde 
av Rondane Riverlodge:

Saukampen (1.343m):

Gjennom fantastiske Vuludalen, til østsiden av Gråhøgda. Etter å ha passert bjørkeskog, flere vann og kryssende sumper, kommer du deg på Gråhøgda-platået. Herfra er toppen Saukampen innenfor rekkevidde, og tilbyr en perfekt utforopplevelse.

Høydemeter: 600m – Nedfart: 600m – Distanse: 18km

Gravskardhøgda (1.767m):

Fra Atnbrua gjennom nordiske skoger og over vidstrakte vidder, med panoramautsikt over nasjonalparken og den høyeste toppen i området, Rondeslottet – 2.178moh. Deretter bestiger du den flotte dobbelttoppen på Gravskardhøgda før du kjører nesten 1.000 meter tilbake ned til dalen.

Høydemeter: 980m – Nedfart: 980m – Distanse: 16.5km

Blåkollen (1.580m):

Vi starter med å krysse det frosne Atnsjøvannet til Fagerholl. Deretter gjennom bjørkeskog til du når trenivå. Over brede rygger, og videre til toppen.

Høydemeter: 1.000m – Nedfart: 1000m – Distanse: 16.5km

Store Elgevasshøe (1.608m):

Fra grenda Elgevassli oppover gjennom Storbekken opp til et stort platå. Den videre ruten over nordflanken av toppen blir litt brattere. Lovende for en god nedstigning.

Høydemeter: 850m – Nedfart: 850m – Distanse: 12km

Høgronden (2.115m):

Fra Strømbu går det mot fjellhytta i Bjørnhollia. Gjennom Veslkolldalen går den over en bred rygg opp til Sår Oksle (1.779m). De siste 350 høydemeterne er tøffe, men du blir belønnet med en drømmende utsikt fra den nest høyeste toppen i Rondane.

Høydemeter: 1.370m – Nedfart: 1370m – Distanse: 18km


Dag 8:

Siste frokost og utsjekk fra Rondane River Lodge. Transfer til Atna eller Ringebu stasjon (45 minutter).  Guiden vil ta seg av å transportere tilbake leieutstyret. På tide å farvel til den norske fjellheimen.

 


Avreisedato:

12.03.23

Minimum 4 og maksimum 6 deltakere.

Priser:

Pakke i standard dobbeltrom = NOK 25.900 per person
Pakke i standard enkeltrom = NOK 29.900 per person

Inkludert:

6 dagers profesjonell guiding på engelsk av Trollheimen Skitouring

4 netter på Bortistu Gjestegard (enkeltrom eller dobbeltrom med private/felles fasiliteter)

3 netter på Rondane River Lodge (enkeltrom eller  dobbeltrom med private fasiliteter)

Helpensjon (frokost – selvlagde matpakker – 3 retters middag)

Alle overføringer i henhold til programmet

Valgfri:

Leie av turutstyr = 2.500 NOK for 1 uke

Leie av skredutstyr = 550 NOK for 1 uke

Heiskort på dag 5

Bruk av badstuen i Bortistu Gjestegard

Bruk av badstuen i Rondane Lodge

 Ikke inkludert:

Transport til Oppdal / fra Atna eller Ringebu

Drikke

Personlige utgifter

Forsikringer

 Nivå:

Denne turen er åpen for nye og erfarne toppturgåere. Det er en forutsetning at deltakerne må ha grunnleggende skiteknikk og beherske variert føreog snøforhold. Kondisjonsnivået bør kunne takle 800 til 1000 høydemeter pr dag.

Vi anbefaler ikke å ta med barn under 16 år på denne turen.

 Vær:

Vi tar forbehold om endringer i programmet på grunn av værforhold.  Ved for lite snø forbeholder vi oss retten til å endre/avlyse programmet. Vi gjør alt vi kan for å foreslå tilpassede alternativer.

Innskudd:

Når du bestiller for denne turen, betales et depositum på 30% ved bekreftelse. Dette depositumet refunderes ikke med mindre minimum antall deltakere ikke vil bli nådd senest 4 uker før avreise. Eller i tilfelle programmet skulle bli avlyst på grunn av for lite snø.guidekurs