Ski og tog fra fjord til fjell

Ski og tog fra fjord til fjell

Ta toget til Voss og ta fatt på en spektakulær skitur fra fjell til fjord, og tilbake igjen


Urørt Ski & Sykkeleventyr I Foto: Heliks


Urørt ski- og sykkeleventyr er en familiebedrift som er spesialist på naturopplevelser. Med utgangspunkt i gårdstunet deres i Alvdal har de tilgang til et helt unikt nettverk av stier, veier og fjell, og vel hjemme fra tur kan du finne hvilepulsen ved peisen, handle litt lokale varer i eget butikkutsalget, eller ta et villmarksbad i det fantastiske juvet som ligger rett ved.

Datoer 2024:

22. februar – 26. februar
29. februar – 4. mars (Girls only)

Ski og tog fra fjord til fjell er en firedagers tur som kombinerer noe av Norges flotteste skiterreng, historiske overnattinger, lokal mat og drikke, cruise på verdensarvfjorden Nærøyfjorden og reise med den spektakulære Flåmsbanen. Og alt kan nås med Bergensbanen. Hva mer kan man ønske seg?

Vanskelighetsgrad: Middels

Dette er turen for deg som har erfaring med dagsturer på topptur. Du er en kompetent skikjører som kan håndtere alle forhold, inkludert pudder opptil 20 cm, vindpakket snø og skogskjøring. Du har god fartskontroll under off-pistekjøring og kan også ta korte hoppsvinger ved behov. Du har grunnleggende kunnskaper om topptur, gå-teknikker og utstyr. Du må være i god fysisk form og ha god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 1000 høydemeter hver dag, og minimum 300 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 6-8 timer i forholdsvis rolig tempo, med flere pauser.

Program

Dag 1:

Oppmøte på Voss og historiske Fleischer’s Hotel. Vi nyter en nydelig treretters middag og går gjennom turplanene for de kommende dagene.

Dag 2:

Etter frokost hopper vi på toget opp til Raundalen hvor vi starter dagens tur. Turen går over fjellet til Brandseth Fjellstove, med nydelig skiterreng underveis. Vi avslutter dagen med skikjøring helt ned til kveldens overnatting, og nyter stillheten i fjellet til kvelds.

Dag 3:

Fra Brandseth beveger vi oss opp i fjellet til storslått utsikt over områdene ved Nærøydalen og Stalheimskleiva. Vi plukker med oss så mye fin skikjøring som mulig før vi avslutter med en lang nedkjøring ned fra fjellet og en siste biltransport ned til brygga i Gudvangen. Der hopper vi på båten Vision of the Fjords som tar oss til Flåm hvor vi avslutter dagen med middag og overnatting ved fjorden.

Dag 4:

På morgenen tusler vi fra hotellet til togstasjonen og tar Flåmsbanen opp fra fjorden til høyfjellet og det nydelige skiterrenget rundt Vatnahalsen. Togturen fra Flåm til Vatnahalsen er en 40 minutter reise gjennom spektakulær natur, historie og kultur. Etter endt skitur kjører vi ski tilbake til hotellet og en nydelig avslutningsmiddag.

Dag 5:

På turens siste dag velger vi en av de flotte turene rundt hotellet, og er tilbake igjen i god tid til å ta korresponderende tog hjem med Bergensbanen.

Guider

Sigurd Fjelde er norsk tindevegleder, og har jobbet i og med fjellene de siste 20 årene. Han har guidet for Urørt i Georgia siden 2013, har kjørt ski på de fleste kontinenter, inkludert Antarktis. Han har også vært på flere lange ski-ekspedisjoner. I tillegg til skierfaringen er også Sigurd en av Norges mest meritterte klatrere, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i verden, inkludert K2, Trango, K7, Kiguti på Baffin Island, Ketilfjell på Grønland og Cerro Fitzroy i Patagonia.


ANNONSE



guidekurs