Topptur i Svaneti

Topptur i Svaneti

Bli med norsk tindevegleder på topptur på Europas tak, i eventyrlandet Svaneti!


Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen


I det sagnomsuste Kaukasus finner du Svaneti, en region innhyllet i fantastiske fjellområder helt nordvest i Georgia. Med oldtidskirker, svanetiske tårn, og tradisjonelle svanetiske landsbyer som ramme, tilbyr vi en unik tur til et av Europas mest eksotiske pudderparadis!

Datoer 2024:

2. februar til 11. februar
9. februar til 18. februar

Om Turen

Vi losjeres både på familiedrevne hotell, gjestehus og hos private familier, og over alt møter man den verdenskjente georgiske gjestfriheten. Turene går både fra landsby til landsby med bagasjetransport rundt, og med base i forskjellige landsbyer. Blant annet besøker vi Ushguli, den høyeste permanente bosettingen i Europa, som også er et UNESCO verdensarvsted. Våre tindevegledere og IFMGA-guider har 10 års erfaring fra Svaneti som gjør at vi kan tilby den beste skikjøringen Svaneti har å by på.

Program

Dag 1:

Avreise fra Norge

Dag 2:

Ankomst i Tbilisi og transport til hotellet for avslapning etter flyturen. De fleste flyene ankommer tidlig på morgenen, så på formiddagen tar vi en sightseeing i den fantastiske gamlebyen. Her vil det også være muligheter for litt praktiske gjøremål før tur. På ettermiddagen kjører vi til Kutaisi hvor vi overnatter og  gjør oss klar til avreise til fjellene.

Dag 3:

Tidlig på morgenen får vi transport til Svaneti, hvor vi får med oss en skitur på vei til vår overnatting i Mestia, regionhovedstaden i Svaneti. Etter middag blir det Svanetisk festaften med lokal svansk mat, vin og folkemusikk på kvelden. En unik og stemningsfull opplevelse!

Dag 4:

På morgenen får vi transport til landsbyen Ushguli som er den høyest beliggende permanente bosettingen i Svaneti. Ushguli er et UNESCO verdensarvested, og tilbyr fantastisk skikjøring i områdene rundt Mt. Shkhara, Georgias høyeste fjell. Vi avslutter dagen med å kjøre ski gjennom landsbygatene tilbake til gjestehuset. Overnatting i Ushguli.

Dag 5:

Vi har en ny skidag i Ushguli og sikter oss inn på en av de sagnomsuste toppturene i nærheten av Shkhara. Etter endt tur får vi transport tilbake til Mestia der vi losjeres på samme hotell som første dag i Svaneti.

Dag 6:

Målet for denne dagen er Laila-passet som ligger på grensen mellom øvre og nedre Svaneti. Dette er en fantastisk topptur, med utsikt og skikjøring som mangler sidestykke. Etter endt tur får vi transport tilbake til Mestia.

Dag 7:

Etter frokost reiser vi til den idylliske landsbyen Etseri, hvor vi skal bo hos en av våre private vertsfamilier. En genuin Svaneti-opplevelse! Området rundt Etseri er spekket av valgmuligheter for skikjøring av beste klasse, og gir en rekke muligheter for både høyfjell og skogskjøring. Vi avslutter dagen med slalom mellom kyr og griser i landsbygatene og nok en nydelig middag hos vår vertsfamilie.

Dag 8:

Denne dagen går vi fra landsby til landsby, med start i Etseri og avslutter i Becho i nabodalføret. I løpet av turen vil vi innta ca 1200 høydemeter, med utsikt til Laila, Ushba og den abkhasiske delen av Kaukasus. Vi avslutter dagen med skikjøring ned til det familiedrevne Grand Hotel Usbha i Becho, og møter hotelleieren Jan Richard Bærug fra Norge!

Dag 9:

Den siste dagen i Svaneti blir det topptur fra Becho opp til Gol-passet. Dette er en av mest naturskjønnte turene i Svaneti, ved foten av Mt. Ushba, og tilbyr fabelaktig skikjøring på vei ned. Transport til Tbilisi på ettermiddagen, og overnatting i Tbilisi på kvelden.

Dag 10:

Transport fra hotellet til flyplassen, og avreise fra Tbilisi.

Hovedguide på turen er Sigurd Felde.guidekurs