Frihet og fornøyelse: Synshorn i solens skinn.

Frihet og fornøyelse: Synshorn i solens skinn.

For de som søker eventyr og allsidig skikjøring på vårparten, er Synshorn en destinasjon uten sidestykke. Fjellet som ikke kan gås mange nok ganger. 


Skrevet av Adelheid Wiegand


Nedfartsmulighetene fra Synshorn får skihjertet til å slå raskere, og neste «renne» er planlagt allerede før turen er over.

Synshorn stiger opp fra Jotunheimens fjellandskap som en vokter av fylkesvei 51 og Bygdinstøga nedenfor. Eventyrlystne lokkes inn i det som også er omtalt som Synshorn Randonèepark. 
I strålende sol og skyfri himmel bød Synshorn på en uforglemmelig opplevelse denne dagen.

Med skiene festet til føttene og en følelse av frihet i luften, begynte vi vår reise oppover fjellsiden.
Ingen innmarsj, stigningen starter umiddelbart og det er bratt. Hele veien. Ved smart rutevalg er det mulig å gå hele turen under 30 grader.

Fra Bygdinstøga peilet vi oss inn på åpningen mellom Mefjellet til venstre og med Synshorn på høyre hånd. Her bærer det relativt bratt og slakt mot høyre før det flater ut noe. Vi ankommer en høyde der vi ser innover dalen og snur vi oss har vi en formidabel utsikt mot Bitihorn. Det er god lè her og en ypperlig plass å raste enten på tur opp eller ned.

Skredterreng

Etter hvert som vi nærmet oss toppen, åpenbarte snødekte topper seg så langt øyet kunne se, og dalene med åpne vann lå under oss. Fra her kan man velge og vrake i ruter videre.  Dette er skredterreng med flere utløpssoner, så velg med omhu. Vi vurderte terrenget som skredsikkert denne dagen og valgte en direkte rute mot toppen. 
(Velg ikke denne om skredvarsel er over 2).

Den siste stigningen utfordrer kondisen og byr på litt melkesyre, men den er kort. På toppen nøt vi utsikten og delte øyeblikket med flere randonèentusiaster.

Godt utvalg av nedfart

Nedfarten var like minneverdig som oppstigningen. Vi valgte oss delvis bratte heng der snøen hadde myknet av solen til de mer avslappede skråningene som denne dagen var dekket av hard skare.

Adelheid med Mefjell bak seg.

En skikkelig bonus er at man kjører ski helt inntil bilen, ingen staking.

For de eventyrlystne kan den nordlige ryggen by på utfordrende terreng og imponerende utsikt, mens sørsiden av Synshorn er din perfekte match om du ønsker en mer avslappende tur. Med sin jevne skråning og myke snø, er dette et paradis for de som ønsker å nyte skikjøringen uten for mye spenning.Toppturer