Nonshøa

Storlidalen ligger ca en halvtimes kjøring vestover for Oppdal og byr på mange spennende randomuligheter for alle nivåer. 


Skrevet av @janerikdomaas


Fakta

Tid: 3-4 timer, Høydemeter: 950, Avstand fra bunn til topp: 6,3 km, Ferdighetsnivå: Nybegynner, men det er bratt og fin nedkjøringsmulighet på nordsiden for de mer erfarne.

På vei innover dalen, kan man skimte flotte turmål på begge sider, men for å ta sikte mot Nonshøa kjører man helt innerst til Storli Gård hvor det er god plass til bil, buss og evt jumbojet dersom man skulle komme med noe slikt.

Turen opp

Fra parkeringsplassen går man sør-vestover langs jordet for å komme til brua over elva Lona. Deretter går turen i slakt og fint terreng mot det synlige dalføret øst for Nonshøa [Bilde2]. Man går videre opp dalføret og følger deretter naturlig rygg videre mot toppen. Her er det ekstremt vanskelig å ta feil rute, så dersom du bommer her, blir det kartkurs med Mr. Domaas. Ryggen er bred og fin og tar deg i jevn stigning til toppen. 

Nedkjøringer

For den uerfarne er det bare å følge sporene tilbake ned igjen. Ønsker du å kjøre så bratt som mulig, drar du ut rett nord for toppen, men på denne forblåste marsdagen valgte vi å gli rundt toppen på nord-vestsiden i et forsøk på å finne snø som ikke var i nabolaget til is. Og det klarte vi! I nordhellinga fant vi tørr snø og kunne svinge oss pent ned i 30-40 grader og kjenne både litt adrenalin og nydelig natur. 

I tillegg når sola endelig har dukket opp på trønderhimmelen er det ikke feil å kjenne varmen i ansiktet, nyte noe gløggrester fra jula og en tørt polarbrød. 
Toppturer