Snøen smelter!

Snøen smelter!

- og panikken brer seg blant skientusiastene. Fortvil ikke – her er tre toppturer der skiene kommer godt med i sommer


Skrevet av : Adelheid Wiegand - Foto: Terje Rakke I Salt`n wax


Her smeltes Sunnmørsalpene sammen med Breheimen i skjønn symfoni og byr på fenomenal utsikt over den nordlige delen av Jostedalsbreen. Det er Strynefjellet som raust byr seg frem.

Oppljosegga (1.540 moh) 

Denne toppen bestiges relativt enkelt fra baksiden om man parkerer ved avkjøringen til Geiranger.
Toppen byr på utsikt nedover mot Skjæringsdalen og Grasdalen så vel som Djupvatnet og fylkesveg 63 (Geirangervegen). En annerledes utsikt enn den man forventer av en topptur, men Oppljosegga er på folkemunne en undervurdert topp og bør tas med i samlingen – sommer som vinter. 

 

Langvasseggi (1.651 moh) 

Dette er en noe høyere topp med enda flottere utsikt. Langvasseggi er som Oppljosegga en «snill» topp, allikevel byr denne på en lang og fin nedkjøring fra eggen. 
Følg sørsiden opp langs Oppljosegga. Oppljosvatnet åpenbarer seg i et dalfører som garantert vil få deg til å ta frem kameraet. Videre går turen opp til toppen helt vest på Langvasseggi. Her kan utsikten nytes med to topper under beltet.

Foto: Terje Rakke/Nordic Life/ Fjordnorway  - Salt`n wax / Visit nordfjord

Nuken (1.832 moh)

Nuken går man gjerne med utgangspunkt fra sommerskisenteret på Strynefjellet. Her kan man slå to fluer i en smekk – litt frikjøring i sommerslush før man tar turen til selve toppen. Topper man denne ser man utover tindene og breene som markerer Jostedalsbreen. Titter man nordover ser man Stryn og Strynefjellets mange topper. På denne turen blir det aldri veldig bratt, mens nedturen uansett byr på uavbrutt og morsom skikjøring i fine forhold.


Annonse


Toppturer