Ytre Sula - Nordmøre

Ytre Sula - Nordmøre

I et dalføre nord for Sunndalsøra finner du Todalen. En dal med mange toppturmål som skal utforskes nærmere. 


Skrevet av @janerikdomaas


Tid: 2-3,5 timer, Høydemeter: 900,

Avstand fra bunn til topp: 5 km, Ferdighetsnivå: Noe erfaring.

Før man kommer inn i Todalen, finner man en bratt skogsbilveg opp til en demning som tar deg høyt opp i fjellet og gir deg en god start uten masse skogsklyving. Blomlivegen heter skogsbilvegen som tar av fra Nordvik. Der betaler du 40,- i bomavgift og veien er åpen hele året i normalt vær.

Turen opp

Når man kan kjøre opp til demningen er det en drøm å ta fatt på turen mot toppen. Kryss over demningen og gå over myrene rett mot toppen. Der følger man naturlig terrenget mot et nytt platå midt på fjellet. Her skal du dreie mot høyre og holde platået for så å komme opp på ryggen som fører deg mot toppen.

Toppen

Her havner du midt i smørøyet og får nydelig 360-graders utsikt! Du har Trollheimen østover og de elleville fjellene rundt Sunndalsøra sørover. I tillegg ser du fjord mot vest og kan se utallige topper og nye turmål på alle kanter.

Nedkjøringer

For den uerfarne er det bare å følge sporene tilbake ned igjen. Er du derimot på jakt etter brattere terreng eller klipper, ser dette turmålet passende ut. Her er det både renner, klipper og bratte nedkjøringer som kunne lokket til seg skikjørere fra alle verdenshjørner. Det er riktignok ikke lange runs, men mulighetene ligger der. Grunnet forblåst snø og skredfare, valgte vi en standard vei ned, men karret oss til slutt bort i en leside som ga oss noe puddersprut mot sola.
Toppturer