Genialt for randofolk i farta!

Skientusiasten hadde knapt fått markedsført oppfinnelsen sin før bestillingene begynte å renne inn.


Red. - Partnerinnhold


Den smarte skibagen

Skibagen CarCareBag er en nyutviklet transport bag til bruk i bil. Nå kan du frakte ski på en smartere måte inne i bilen. CarCareBag kan i mange tilfeller erstatte takboksen, og dropper du den går bilens forbruk ned med 8-10 prosent også. Enkle og fleksible løsninger har vært stikkord i utviklingen av CarCareBag.

– Siden oktober har jeg solgt over 300 stykker, forteller Morten Wanvik.

Yrkesfotografen hadde aldri trodd at sying skulle bli hans nye, store lidenskap. Etter at han i 2019 deltok i Symesterskapet på NRK1, som en av to mannlige deltakere, har hobbyen tatt helt av. Morten syr avanserte turbukser og Gore-Tex-jakker, tar reparasjonsoppdrag på tekniske plagg. Han har også utviklet en spesialbag for Forsvaret. 

Og nå har han sydd en skibag til bil som nå blir masseprodusert.

Den sistnevnte oppfinnelsen er særlig etterspurt om dagen. Produktet ble nylig omtalt i Bergensavisen, NRK og på Elbil.no.

– Jeg liker å gå på toppturer om vinteren og har i mange år kjørt med ski liggende løst bak i bilen. Det er verken trafikksikkert eller særlig skånsomt mot interiøret. Du har våte ski med skarpe kanter som kan ødelegge setene. Og skiene kan gjøre stor skade dersom du må bråbremse, forklarer Wanvik.

Løsningen ble skibagen CarCareBag som er fastmontert inne i bilen, og som har enkel tilkomst fra bagasjerommet.

– Jeg liker å løse problemer. Jeg har ligget mange våkne netter og grublet på hvordan jeg skulle utforme skibagen best mulig. Å finne rett produsent i Kina var en stor utfordring. Nå mener jeg å ha utviklet et produkt som mange folk vil ha, forteller Wanvik.

Og det kan se slik ut for de første 300 skibagene er allerede solgt og målet hans med å selge et par tusen kan også se ut til å være innen rekkevidde. Nå har nemlig flere bilutstyrsbutikker kontaktet Wanvik med ønske om å selge den smarte skibagen.

- CarCareBag erstatter i mange tilfeller skiboksen, forbrukertester viser at elbiler som kjører med takboks bruker åtte-ti prosent mer strøm, forklarer han.

Selv har Morten Wanvik kjørt elbil siden 2015. Han er akkurat i ferd med å bytte ut sin Audi e-tron med en Polestar 2.

- Jeg har nok løst et behov for mange med min nye skibag, det er tydelig når jeg ser bestillingene som renner inn, sier Wanvik. Patentstyret i Norge har også konkludert med at Morten Wanviks skibag CarCareBag er den eneste i sitt slag, og har gitt den designbeskyttelse.Utstyr