SKITRAB TR1 TOPPTURBINDING

SKITRAB TR1 TOPPTURBINDING

En av de største og mest spennende nyhetene på bindinger for vinteren 23/24 kommer fra lille SkiTrab. De har børstet støv av en gammel kjenning og redesignet den helt om slik at TR1 passer aller tech støvler på markedet. Dette er en videreutvikling av TR2.


Braasport


TR1 er selve symbolet på innovasjon som kommer fra SkiTrab, og det sier ganske mye for selskapet med en unik 14-lags skikonstruksjon og et helt unikt titanbasert elastisk tåstykke. 

TR1 er er designet for å tilby samme funksjonssett samtidig som den er kompatibel med et mye bredere utvalg av støvler. Du trenger ikke lenger en spesifikk La Sportiva-støvel med spesifikke hælinnlegg for å nyte Ski Trabs mest teknologisk avanserte binding til dags dato.

Så lenge man har tech støvler så passer alle støvler inn i disse bindingene. Dette gjelder også støvler med en smalere hæl enn tradisjonelle støvler (feks Scarpa F1 / F1 LT, Travers serien til Fischer og TLT serien til Dynafit).

I motsetning til mange bindinger i toppturverdenen, har TR1 en lateral tåfrigjøring som ligner på en alpinbinding, og hjelper til med å hindre skader på tibia. Tåstykket er bygget med sideelastisitet, hvorved tåvingene beveger seg synkront for bedre retensjon, samt en inkrementell klemkraft som lar deg gå på tur med tåspaken ulåst, noe som gir større sikkerhet når du går igjennom feks skredterreng. Hvis du befinner deg på ski i en "ingen fallsone", kan tåen fortsatt låses der det ville være katastrofalt å miste en ski.

Mens tåstykket er udiskutabelt strålende, skinner hælen like mye. Mens TR2 brukte et par tenner som grep spesielle innlegg på støvelen, har TR1 valgt en hel stålhylle som presser hælkappen på støvelen ned mot bindingen, akkurat som en alpin bindingshæl. For/bak elastisk vandring på hælsporet holder frigjøringen konsekvent og gir krafttilbakemelding til støvelen din når skien bøyer seg gjennom en sving. 

Fordi støvelen er helt klemt ned mot lavprofil skistopperen, overfører TR1 effektivt og øyeblikkelig energi fra støvelen til kantene dine, og hjelper deg med å drive skien gjennom ulendt terreng. 

Til slutt er de to hælløfterne enkle å koble inn, og hælen kan kobles fra støvelen slik at du kan bytte tilbake til turmodus uten å gå ut av frembindingen.

Vertikal frigjøring ved hælen og lateral frigjøring ved tåen kan justeres mellom DIN 6-13, og frigjøres på samme måte som en alpinbinding.
Primærmaterialer er Ergal-aluminium og stål av romfartskvalitet med minimalt med plast for ekstrem holdbarhet.

Klemkraft i tåvingene muliggjør sikker turkjøring med tåen ulåst for snøskredsikkerhet.
Lateral elastisitet i tåen og for/bak i hælen gjør utløsningens egenskaper mer forutsigbare og gir mer tilbakemelding fra skien.
Lavprofildesign holder støvelen din nærmere skien for bedre kontroll og respons.
21 mm BSL (bootsolelength) justering i bakbindingen slik at man har mye muligheter til å justere bakbindingen med tanke på å bruke flere støvler. Eller låne bort skiene til en kompis.
Kommer med stegjernsfeste i pakken
 

Vekt: 685 gram (102 mm skistopper)
DIN: 6 - 13
Stopperbredder: 88, 102, 112 og 120 mm
Lengdejustering bakbinding: 21 mm
Hælløftere: 0°, 6°, 12°Utstyr