Ydde - nytt bærekraftig skitøy.

Ydde - nytt bærekraftig skitøy.

Denne vinteren har du kanskje lagt merke til folk med en litt annerledes stil i skibakken og på fjellet? Fra en dyktig designer på Sunnmøre kommer klesmerket Ydde.


Randofolk


YDDE

Ordet Ydde, kommer fra det norrønne ordet for å spire eller skyte frem. Spirene til Ydde ble sådd allerede for ti år siden, i hodet til gründer Torkel Sørhus. Han ble kjent med sportsbransjen da han jobbet med produktdesign hos Helsport på Melhus.

Ydde Fjord består av jakker og bukser i herre- og damemodell, tilpasset for moderne norske skikjørere. De har en solid konstruksjon og en rekke finurlige løsninger for skidager både i og utenfor anlegget, og så er de utformet med holdbarhet og miljø i tankene.

Tidløs og moderne

Ydde Fjord, et moderne og samtidig avslappet ski-sett, laget av og for ivrige norske skifolk. Først legger du kanskje mest merke til de oppsiktsvekkende designgrepene: Den asymmetriske glidelåsen er stilig, men gir også rom for den geniale brystlomma. Plassering på brystet unngår kluss med lomma i veien for sekkestropper og gir samtidig praktisk oppbevaringsplass. Denne kan romme feller og hansker og alt annet du trenger - i tillegg til at den har en lomme inni lommen for mindre ting og mobiltelefon

Japansk membranteknologi

Skallklærne har ytelse på øverste nivå. Ydde bruker den japanske membranteknologien Gelanots GPE 3L for å sikre pusteevne og vanntetthet. Det gir jakka og buksa en vannsøyle på 20,000 mm og en lav vekt, så du kan være trygg på dager med mye tørr snø eller på dager med lavt skydekke og mye fyktighet.

For toppturfolket kan det være ekstra fint å legge merke til den utmerkede ventilasjonen. Glidelåsene er mulig å åpne helt, og buksa er både komfortabel, stretchy og lett i bruk. I tillegg de oppsiktsvekkende detaljene kan du være trygg på at jakka er en pålitelig turkamerat. Den har en slitestyrke du kan ta og føle på, alle glidelåsene er sikret med søm, ikke laminert på – det er meninga at disse skiklærne skal vare lenge.

Estetisk bærekraft

I oppstarten har det vært lett for Ydde å ha klimaregnskapet i orden. Men idéen om å gjøre noe med kretsløpet i sportsbransjen er fundamental for merket, og her er bærekraft noe mer enn bare et snakkepunkt. Klærne er laget av resirkulert plast, men også laget for å være resirkulerbare!

Skiklærne bruker et monomaterial-laminat. Det vil si at det brukes polyester i yttertekstilen, membranen og innerlaget. Da får du en tekstil som kan resirkuleres. Andre skallplagg benytter gjerne en teflonmembran, som er vesentlig vanskeligere å gjøre noe med.

Dere som henger med Randofolk kan benytte rabattkoden " Randofolk20" og dermed få 20% på Ydde produktene.Utstyr